Tonfiskgratäng med spaghetti

21.7.2015
22 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tonfiskgratäng med spaghetti

Ingredienser

3 portioner
1 250 g spaghetti
2 1 burk tonfisk i olja
3 1 burk (400 g) tomatsås med basilika
4 2 dl riven ost
5 1 tsk oregano
6 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
7 6 - 8 körsbärstomater
8 (grönkål)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 66 g 197 g
Protein 34 g 102 g
Fett 24 g 71 g
Kostfibrer 6 g 17 g
Energi kJ 2 572 7716
Energi kcal 615 1844

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (grönkål)

Receptinformation

Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. Fördela hälften av spaghettin i en liten ugnsform. Lägg på tonfisken och hälften av såsen och den rivna osten. Strö oregano och peppar över. Lägg på resten av spaghettin, såsen och osten. Toppa med halverade tomater. Krydda. Täck eventuellt tomaterna med rivna blad av grönål som du vänt i lite olja. De blir krispiga i ugnen. Tillred rätten ca en halv timme i 200 graders ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5