Tonfiskburgare

28.6.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tonfiskburgare

Man får två burgerbiffar av en burk tonfisk. Biffarna blir saftiga, om du använder tonfisk inlagd i olja. Du kan enkelt förstora receptet, om du har fler matgäster.

Ingredienser

2 portioner
1 2 hamburgarsemlor
2 1 burk tonfiskkonserv i olja
3 1 dl gräddfil
4 1 ägg
5 1 dl ströbröd
6 2 tsk citronsaft
7 1 msk hackad dill
8 0,5 tsk salt
9 0,5 tsk citronpeppar
Dressing
1 1 dl gräddfil
2 2 msk majonnäs
3 1 msk tomatketchup
4 1 tsk hackad chili
Dessutom
1 tomat i skivor
2 gurka i skviro
3 sallat
4 dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 54 g 108 g
Protein 28 g 56 g
Fett 24 g 47 g
Kostfibrer 5 g 10 g
Energi kJ 2 270 4541
Energi kcal 542 1085

Receptinformation

Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt tonfisken rinna av, smula fisken med en gaffel. Låt ströbrödet svälla ca 5 minuter i gräddfils- och äggblandningen. Tillsätt de övriga ingredienserna. Forma två stora biffar av massan och stek dem vackert bruna i olja på svag värme.
Blanda till dressingen. Värm hamburgarsemlorna. Lägg sallad på bröden, bygg vidare med biffarna, tomat och gurka i skivor och hackad dill. Ringla dressing över. Servera burgarna omedelbart.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5