Tomatsoppa med pesto

18.1.2015
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tomatsoppa med pesto

Ingredienser

4 portioner
1 1 st lök
2 1 msk olivolja
3 2 st vitlöksklyftor
4 4 msk röd pesto
5 2 burkar (à 400/260 g) konserverade körsbärstomater
6 2 dl vatten
7 1 st grönsaksbuljongtärning
8 1 burk (150 g) crème fraîche
9 2 msk farinsocker
10 nypa salt
11 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 56 g
Protein 2 g 9 g
Fett 22 g 87 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 105 4421
Energi kcal 264 1057

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull. Skala och pressa vitlöken, tillsätt med peston och tomatkonserven. Skölj burkarna med en skvätt vatten, tillsätt vätskan i kastrullen. Smula i buljongtärningen. Låt soppan koka 10-15 minuter. Tillsätt en klick crème fraîche och kryddorna. Purea med stavmixer. Hetta upp och servera med resten av crème fraîchen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5