Tomatpaj

21.7.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tomatpaj

Ingredienser

8 portioner
1 75 g margarin
2 100 g salta kex
3 1 dl vetemjöl
Fyllning
1 1 ask (200 g) färskost, naturell
2 2 dl riven parmesanost
3 1 ägg
4 1 vitlöksklyfta
5 0,5 tsk timjan
6 3 stora tomater
7 2 msk olivolja
8 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 136 g
Protein 7 g 55 g
Fett 24 g 194 g
Kostfibrer 2 g 14 g
Energi kJ 1 314 10513
Energi kcal 314 2513

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält fettet. Mal de salta kexen med mjölet i en matberedare. Tillsätt fettet, kör blandningen jämn. Tryck ut kexblandningen längs bottnen och delvis kanterna av en springform (Ø ca 24 cm) klädd med bakplåtspapper. Rör färskosten mjuk, rör i riven parmesan, ägget, en riven vitlöksklyfta och timjan. Lägg ostblandningen i små klickar på kexbottnen. Jämna blandningen med en sked. Skär tomaterna i tunna skivor, fördela dem över pajen. Ringla olivolja över, krydda lätt med peppar Grädda i ugn på mittfalsen, ca 30 minuter i 175°C. Låt pajen svalna innan du skär den.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5