Tomat- och fetaostsallad

24.3.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tomat- och fetaostsallad

Tomat- och fetaostsallad är gott som förrätt eller tilltugg. Du kan också använda färdiga osttärningar. Använd i så fall den smakrika oljan som dressing.

Ingredienser

4 portioner
1 1 huvud romainesallat
2 200 g tomater
3 0,5 gurka
4 200 g fetaost
5 2 msk hackad färsk mynta
6 1 msk olivolja
7 2 tsk rödvinsvinäger
8 1 tsk oregano
9 nypa salt
10 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 17 g
Protein 11 g 44 g
Fett 16 g 65 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 869 3475
Energi kcal 208 830

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj, torka och strimla sallatsbladen. Skär tomaterna i skivor. Skala gurkan tunt och stycka den. Blanda sallat, gurka och tomat i en bunke.
Toppa med en hel eller smulad bit fetaost. Blanda till en dressing av olja, vinäger och kryddor och ringla den över salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5