Tomat- och couscoussallad

27.4.2016
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tomat- och couscoussallad

Den färgstarka tomat- och couscoussalladen gör sig på en festlig vårbuffé. Halloumiosten gör salladen matigare.

Ingredienser

8 portioner
1 500 g körsbärstomater
2 3 dl couscousgryn
3 3 dl grönsaksbuljong
4 1 citron, det rivna skalet
5 4 - 5 msk citronsaft
6 4 msk olivolja
7 0,5 tsk saltflingor
8 50 g rucola
9 1 dl färska hackade örter, t.ex. persilja och mynta
10 2 paket (à 200 g) halloumiost
11 1 dl pinjenötter

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 205 g
Protein 15 g 123 g
Fett 26 g 210 g
Kostfibrer 3 g 22 g
Energi kJ 1 677 13413
Energi kcal 401 3206

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Piknik, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på bakplåtspapper på en plåt. Rosta ca 1,5 timmar i 150 °C ugnsvärme.
Lägg couscousgrynen i en bunke och häll kokande grönsaksbuljong över. Lägg på ett lock, låt rätten stå ca 5 minuter.
Rör i det rivna skalet och saften av en tvättad citron, olivolja och salt.
Rör couscous luftig med en gaffel. Vänd i hälften av tomaterna, rucolan och de hackade örterna.
Stycka halloumiosten. Pensla ytorna lätt med olja. Stek eller grilla skivorna vackert bruna.
Bre couscousblandningen på ett serveringsfat och toppa med resten av tomaterna, halloumiosten och i torr panna rostade pinjenötter.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5