Toffeemunkar

24.3.2016
27 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Toffeemunkar

Munkarna är förädlade med härlig tjinuskifyllning.

Ingredienser

40 stycken
Bulldeg
1 2,5 dl mjölk
2 25 g jäst
3 1 dl socker
4 0,5 tsk salt
5 1 ägg
6 1,5 tsk kardemumma
7 8 - 9 dl vetemjöl
8 100 g smör eller margarin
För tillredningen
1 olja för stekning och frityr
Glasyr
1 1,5 dl socker
Fyllning
1 1 påse (169 g) toffeegodis (Tjinuskitoffee)
2 1 dl vispgrädde

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 19 g 763 g
Protein 2 g 79 g
Fett 9 g 342 g
Kostfibrer 0 g 20 g
Energi kJ 675 26986
Energi kcal 161 6450

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lös jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt socker, salt och ägg. Vispa i 2 dl av mjölet. Arbeta in det mjuka fettet och resten av mjölet, knåda ett ögonblick. Jäs degen till dubbel storlek under duk på varmt ställe.
Forma degen till en stång och skär den i åtta stycken. Skär varje stycke i fem bitar. Forma bitarna till bullar. Lägg dem på en plåt att jäsa.
Hetta upp olja i en gryta av gjutjärn. Oljan är tillräcklig het då en bit bröd bryns på någon minut. Fritera 5–6 munkar åt gången, det tar några minuter; vänd dem några gånger. Låt de färdiga munkarna rinna av på hushållspapper. Sockra dem medan de är heta.
Ta godisen ur omslagen, klipp dem itu. Koka upp grädden, tillsätt godisen och koka 5–10 minuter under ständig omröring, tills blandningen är slät. Låt svalna 10–15 minuter. Lägg fyllningen i en spritspåse och spritsa lite toffee i varje munk.

Tips
Spritsa fyllningen i munkarna med ett smalt spritsmunstycke.

Tips
Skaka de varma munkarna i en liten mängd socker i en påse. Byt socker i påsen några gånger.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5