Tjinuskirutor med nötter

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tjinuskirutor med nötter

Ingredienser

12 stycken
1 1 paket (400 g) djupfryst mördeg
2 1,5 dl 1 1/2 dl hallonmarmelad
Tjinuski
1 2 dl socker
2 0,5 dl vatten
3 50 g smör
4 1,5 dl vispgrädde
På ytan
1 125 g nötter
2 0,25 tsk saltflingor

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 38 g 459 g
Protein 4 g 47 g
Fett 24 g 292 g
Kostfibrer 2 g 29 g
Energi kJ 1 619 19430
Energi kcal 387 4644

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degplattorna och kavla ut dem till halva tjockleken på bakplåtspapper. Grädda plattorna 12–15 minuter i 200 graders ugnsvärme. Låt plattorna svalna, bre marmelad på den ena. Placera den andra plattan över. Häll sockret och vattnet i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp utan att röra om tills sockret får en ljusbrun färg. Tillsätt smöret, koka upp. Häll grädden i kastrullen och koka tjinuskin ca 10 minuter eller tills den är lämpligt tjock att använda som glasyr. Fördela nötterna på bottnen, ringla tjinuskin över Strö saltkorn på ytan. Skär den avsvalnade tårtan i kvadrater.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5