Tio minuters köttwok

28.7.2017
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tio minuters köttwok

Wokrätten av köttstrimlor och broccoli blir snabbt klar efter butiksresan.

Ingredienser

4 portioner
1 300 g minutstrimlor av nöt
2 300 g broccoli
3 2 lökar
4 2 vitlöksklyftor
5 2 msk olja
6 2 tsk sriracha
7 1 msk sojasås
8 1 tsk sirap
9 0,25 tsk (1/4 tsk) salt
10 3 msk hackad gräslök
11 2 msk sesamfrö
12 kokt ris eller nudlar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 5 g 19 g
Protein 20 g 79 g
Fett 16 g 63 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 002 4009
Energi kcal 240 958

Obs! I beräkningen har inte medtagits: kokt ris eller nudlar

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Pääruoka-aine Naudanliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta fram köttet i rumstemperatur en halv timme innan det ska tillredas. Stycka broccolin i små blomställningar. Skala lökarna. Strimla löken, hacka vitlöken.

Hetta upp en msk olja i en wok, tillsätt lökarna och broccoli. Stek 3 minuter under omröring. Töm pannan. Tillsätt 1 msk olja och köttstrimlorna i pannan, stek 2–3 minuter. Smaksätt med sriracha, sojasås, sirap och salt. Tillsätt grönsakerna, hetta hastigt upp rätten. Strö gräslöken och sesamfröna över. Servera med ris eller nudlar.


 

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5