Tidig kål à la avokadopasta

13.5.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tidig kål à la avokadopasta

Då man ersätter spaghettin i det populära receptet på avokadopasta med tidig kål, får man snabbt ett fylligt tilltugg till grillrätter.

Ingredienser

5 portioner
1 1 (ca 1 kg) tidig kål
2 1 avokador
3 1 röd chili
4 1 vitlöksklyfta
5 1 lime
6 1 kruka koriander
7 1 dl riven parmesanost
8 0,5 tsk salt
9 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 43 g
Protein 6 g 30 g
Fett 9 g 45 g
Kostfibrer 6 g 30 g
Energi kJ 590 2952
Energi kcal 141 706

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Strimla kålen. Koka upp vatten smaksatt med salt (1 tsk salt/1 l vatten).
  2. Klyv och kärna ur avokadorna, gröp ur fruktköttet. Krossa det lätt med en gaffel. Hacka chilin, skala och hacka vitlöken. Tvätta en lime, riv skalet. Rör det rivna skalet, saften, chilin och vitlöken i avokadon.
  3. Lägg kålstrimlorna i det kokande vattnet. Koka 1–2 minuter. Häll av kokvattnet.
  4. Hacka koriandern. Blanda avokadoblandningen med kålen. Tillsätt koriandern och den rivna osten. Krydda med salt och peppar.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5