Thailändsk mango- och nudelsallad

26.9.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Thailändsk mango- och nudelsallad

Mango är en självklar ingrediens i en thaisallad. Fler asiatiska aromer får du genom att krydda räkorna med färdig currypasta.

Ingredienser

4 portioner
1 1 mango
2 1 morot
3 0,5 kinesisk kål
4 100 g risnudlar
5 5 dl vatten
6 1 påse (180 g) stora djupfrysta räkor
7 2 msk olja
8 1 saften av lime
9 2 msk grön currypasta
10 1 msk socker
11 1 tsk sojasås
12 1 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 13 g 52 g
Protein 10 g 38 g
Fett 8 g 32 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 690 2761
Energi kcal 165 660

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och skiva mangon. Strimla moroten och den kinesiska kålen. Rör ihop mangon och grönsakerna i en bunke.

Koka upp vattnet, koka nudlarna 3–5 minuter. Häll av kokvattnet, skölj med kallt vatten.

Stek räkorna 2 minuter i olja i en stekpanna. Tillsätt limesaft, currypasta, socker, sojasås och salt. Koka tills sockret har lösts. Ställ åt sidan.

Rör nudlarna och räkorna i mangoblandningen.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5