Thaiglaserad grisfilé

21.6.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Thaiglaserad grisfilé

Ingredienser

4 portioner
1 700 g grisfilé
2 1 tsk salt
Glasering
1 0,5 dl söt chilisås
2 1 tsk sesamolja
3 1 limefrukt, det rivna skalet
4 en bit riven färsk ingefära
5 1 en riven vitlöksklyfta

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 12 g
Protein 32 g 129 g
Fett 30 g 118 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 1 693 6772
Energi kcal 404 1618

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Grilla filén i het grill tills hela ytan är vackert brynt. Sänk värmen och kör en stektermometer i den tjockaste delen av filén. Ställ filén på det översta gallret. Köttet är färdigt, då innertemperaturen är 68–70 grader.

Blanda glaseringssåsens ingredienser sinsemellan. Lägg filén i en ugnsform, krydda med salt och ringla såsen över. Täck formen med folie. Låt rätten vila ca 10 minuter. Skär filén i skivor; servera med t.ex. en asiatisk kålsallad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5