Texmex-tomatsoppa

29.12.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-tomatsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 1,2 kg tomater
2 1 lök
3 2 - 3 vitlöksklyftor
4 1 msk olivolja
5 2 msk tacokrydda
6 5 dl vatten
7 1 grönsaksbuljongtärning
8 0,5 dl tomatpuré
9 1,5 msk farinsocker
Dessutom
1 tortelloni
2 riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 69 g
Protein 2 g 10 g
Fett 5 g 20 g
Kostfibrer 4 g 18 g
Energi kJ 539 2155
Energi kcal 129 515

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tortelloni, riven ost

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär korssnitt i toppen av tomaterna. Doppa tomaterna ett ögonblick i kokande vatten. Ta upp dem på arbetsbänken och dra av skalet. Klyv tomaterna och ta ut stammarna. Hacka tomaterna.

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i olja med kryddblandningen tillsatt. Tillsätt tomater, vatten, tärning och tomatpuré. Koka ca 10 minuter.

Krydda soppan med farinsocker och purea den med en stavmixer. Servera gärna med kokta tortelloni och riven ost.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5