Texmex-svamppastejer

25.7.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-svamppastejer

Degen till grönsakspastejerna är lätt. Du kan också tillreda fyllningen av skogssvamp.

Ingredienser

12 stycken
1 4 dl vetemjöl
2 0,5 tsk salt
3 1,5 dl vatten
4 4 msk rybsolja
Fyllning
1 1 ask (200 g) champinjoner
2 2 dl löktärningar (frysvara)
3 1 msk rybsolja
4 2 vitlöksklyftor
5 nypa salt
6 1 dl oliver i skivor
7 100 g tacokryddad färskost

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 195 g
Protein 3 g 41 g
Fett 8 g 91 g
Kostfibrer 1 g 17 g
Energi kJ 617 7408
Energi kcal 148 1770

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Tillsätt vattnet och oljan. Tillsätt lite mer olja vid behov. Svep in degen i färskfolie. Hacka svamparna. Stek svamp och lök i olja tills de har fått lite färg. Lyft pannan av plattan, rör i oliverna. Låt rätten svalna, rör i osten. yoghurten. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Skär ut 12 kvadrater. Klicka fyllning på kvadraterna, vik dem till trianglar. Pressa fogarna fast med en gaffel. Placera pastejerna på bakplåtspapper på en plåt. Grädda 15–18 minuter i 225 graders ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5