Texmex-sallad av pulled havre

12.5.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-sallad av pulled havre

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (250 g) pulled havre
2 1 stor lök
3 2 - 3 vitlöksklyftor
4 2 - 3 msk olja
5 1 påse tacokrydda
Sås
1 2 msk olivolja
2 1 msk vit balsamvinäger
3 0,25 tsk salt
4 nypa svartpeppar
Dessutom
1 1 påse sallatsblandning eller ett litet huvud spröd sallat
2 10 - 15 körsbärstomater eller 2–3 tomater
3 2 avokadofrukter
4 1 dl nachochips

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 55 g
Protein 4 g 16 g
Fett 32 g 127 g
Kostfibrer 6 g 26 g
Energi kJ 1 487 5949
Energi kcal 356 1422

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred salladsgrunden. Blanda olja och balsamico, krydda med salt och peppar. Strimla sallaten, om du använder spröd sallat. Vänd sallaten i dressingen och fördela den på ett serveringsfat eller fyra tallrikar.
Halvera och tärna tomaterna. Klyv avokadon, ta ut kärnan, gröp ur skalet och tärna fruktköttet. Arrangera ingredienserna på sallaten.
Skär löken i skivor, hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs löken i en skvätt het olja i en stekpanna. Tillsätt pulled havre i pannan, stek ytterligare några minuter. Tillsätt tacokryddan och stek ännu ett ögonblick; vänd hela tiden ingredienserna med spatel. Fördela blandningen på sallatsbädden och garnera med nachochips. Servera omedelbart.

Text
Foto Tiina Rantanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5