Texmex-pyttipanna

27.7.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-pyttipanna

Ett lättlagat och rejält kycklingpytt av färdiga kycklingbullar och överbliven potatis.

Ingredienser

4 portioner
1 200 - 300 g kycklingbullar eller färdiga bullar
2 5 kokta potatisar
3 1 röd paprika
4 1 lök
5 2 vitlöksklyftor
6 200 g djupfryst majs
7 1 - 2 avokador
8 2 msk olja
9 2 tsk spiskummin eller chilikryddblandning
10 0,5 tsk salt
11 chilisås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 38 g 150 g
Protein 18 g 73 g
Fett 28 g 113 g
Kostfibrer 8 g 34 g
Energi kJ 2 000 8000
Energi kcal 478 1912

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv bullarna. Tärna potatisarna och paprikan. Skala och hacka löken och vitlöken. Tina majsen. Klyv avokadorna, avlägsna kärnan och skalet, tärna fruktköttet.

Hetta upp oljan i stekpannan. Tillsätt potatisen, paprikan och lökarna. Stek och bänd i pannan tills potatisen har brynts lätt. Tillsätt spiskummin, bullar och majs. Hetta upp. Krydda med salt, tillsätt avokadon. Smaksätt eventuellt med chilisås.

Text
Foto Elvi Rista
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5