Texmex-potatispanna

8.7.2018
6 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-potatispanna

Krydda en potatis- och köttfärspanna med tacokrydda och smakrik riven cheddarost, som smälter förföriskt på ytan. Du kan också tillreda rätten i en murbottenpanna.

Ingredienser

4 portioner
1 1 l kokt potatis
2 1 zucchini
3 1 röd paprika
4 1 ask (250 g) körsbärstomater
5 400 g malet kött
6 1 msk rybsolja
7 3 msk tacokryddmix
8 0,5 tsk salt
9 100 g riven cheddarost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 37 g 149 g
Protein 29 g 116 g
Fett 30 g 120 g
Kostfibrer 4 g 17 g
Energi kJ 2 262 9049
Energi kcal 541 2163

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala potatisarna vid behov. Skär dem i tärningar.

Skölj zucchinin, paprikan och körsbärstomaterna. Skär zucchinin i tunna skivor. Strimla paprikan. Klyv tomaterna.

Bryn köttet i olja i en stekpanna. Tillsätt potatistärningarna och zucchiniskivorna med köttet. Stek och vänd ca 5 minuter, beroende på hur het pannan är, tills potatis och zucchini är lätt brynta. Smaksätt med tacokrydda och salt. Tillsätt paprikan, stek ytterligare några minuter. Tillsätt körsbärstomaterna och den rivna osten. Servera en grönsallad till pannan.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5