Texmex-potatis

27.8.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-potatis

Fyll bakad potatis med färs- och ostfyllning i texmex-anda.

Ingredienser

6 portioner
1 6 bakade potatisar
Fyllning
1 400 g malet kött
2 1 lök
3 1 msk olja
4 2 vitlöksklyftor
5 1 tomat
6 2 msk tomatpuré
7 1 msk texmex-kryddblandning
8 1 tsk salt
9 nypa grovmalen svartpeppar
10 1 påse (150 g) texmex-ostblandning
På ytan
1 chili, koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 203 g
Protein 20 g 121 g
Fett 25 g 148 g
Kostfibrer 3 g 16 g
Energi kJ 1 850 11097
Energi kcal 442 2652

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (150 g) texmex-ostblandning

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta potatisarna och placera dem på bakplåtspapper på en plåt. Stick dem med en gaffel. Baka ca en timme i 200 grader på mittfalsen tills potatisarna är färdiga.
Tillred fyllningen: Fräs köttet och löken i en stekpanna. Tillsätt hackade vitlöksklyftor, hackad tomat, tomatpuré och kryddor. Låt blandningen svalna. Rör den rivna osten i köttfärsblandningen.
Låt potatisarna svalna ett ögonblick. Skär korsvis snitt i potatisarna och kläm dem lätt på kanterna, så de öppnas.
Placera potatisarna på en plåt och fyll dem. Gratinera potatisarna några minuter under grillmotstånden tills osten får färg. Garnera med hackad chili och koriander.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5