Texmex-omelett med pulled havre

20.4.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-omelett med pulled havre

Den här lättlagade ugnsomeletten lagar du i ett nafs av ägg och pulled havre. Krydda på mexikanskt vis och servera med majschips.

Ingredienser

4 portioner
1 6 ägg
2 5 dl mjölk
3 1,5 dl vetemjöl
4 1 paket (250 g) pulled havre (smak: tomato, smoked paprika & leaf parsley)
5 2 msk tacokrydda
6 1 msk olja
Dessutom
1 2 avokador
2 2 tomater
3 1 rödlök
4 1 kruka koriander
5 2 msk chilisås

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 106 g
Protein 19 g 75 g
Fett 26 g 103 g
Kostfibrer 6 g 24 g
Energi kJ 1 732 6928
Energi kcal 414 1656

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) pulled havre (smak: tomato, smoked paprika & leaf parsley)

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda äggen, mjölken och mjölet i en bunke och låt det hela stå 30 minuter.

Tillsätt pulled havre, tacokrydda och olja i äggmassan, rör om och häll massan på bakplåtspapper på en plåt. Tillred omeletten i ugn, 20–25 minuter i 200°C, beroende på omelettens tjocklek.

Klyv avokadofrukterna. Ta bort stenen och skalet. Stycka avokadorna, tomaterna och löken. Hacka koriandern. Strö grönsakerna på omeletten, krydda med chilisås.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5