Texmex-morötter och cheddarsås

10.6.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-morötter och cheddarsås

Koka upp nyupptagna späda morötter, krydda på mexikanskt vis och rosta i grillen tills de får en läcker stekyta. Den supersnabba cheddarsåsen blir klar på ett par minuter i mikrovågsugn.

Ingredienser

4 portioner
1 1 knippe morötter
2 1 l vatten
3 1 tsk salt
4 2 msk rybsolja
5 2 msk texmex-kryddblandning
6 1 dl jalapeñoskivor (konserv)
Snabb cheddarsås
1 1 påse (175 g) riven cheddarost
2 1 dl mjölk
3 1 burk (200 g) crème fraiche
4 0,5 tsk spiskummin
5 0,5 tsk oregano

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 28 g
Protein 13 g 53 g
Fett 34 g 134 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 605 6421
Energi kcal 384 1535

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Tvätta morötterna. Klyv de tjockaste. Hetta upp vattnet i en låg kastrull eller traktörpanna. Tillsätt saltet och morötterna.
  2. Koka morötterna "al dente", 3–5 minuter. Kolla mjukheten med en vass kniv. Häll av kokvattnet, skölj morötterna i kallt vatten i ett durkslag.
  3. Torka av morötterna, lägg dem i en bunke eller form. Rör i oljan och kryddblandningen.
  4. Hetta upp en grill eller grillpanna. Grilla morötterna 5–8 minuter; vänd dem då och då.
  5. Tillred dressingen. Blanda den rivna osten i mjölken i en bunke som tål mikrovågsugn. Värm blandningen i mikrovågsugnen 30 sekunder i taget tills osten har smält; rör om mellan varven. Tillsätt crème fraiche, krydda med spiskummin och oregano. Servera varm med morötterna.
  6. Du kan smaksätta morötterna med hackad jalapeño.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5