Texmex-knackkorvssoppa

19.9.2014
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Texmex-knackkorvssoppa

Ingredienser

4 portioner
1 400 g knackkorv
2 1 lök
3 1 msk olja
4 2 morötter
5 3 potatisar
6 1 vitlöksklyfta
7 2 msk texmex-kryddblandning
8 8 dl vatten
9 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
10 2 msk tomatpuré
11 1 burk (420/210 g) vita bönor i tomatsås
12 1 grön paprika
13 1 påse (200 g) djupfryst majs
14 2 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 146 g
Protein 20 g 80 g
Fett 27 g 109 g
Kostfibrer 9 g 37 g
Energi kJ 1 979 7917
Energi kcal 473 1892

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Meksikolainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Stycka knackkorvarna. Skala och hacka löken. Skala och stycka morötterna och potatisarna. Rosta korvarna i en kastrull. Ställ dem åt sidan. Tillsätt oljan och löken i kastrullen. Tillsätt morötterna och potatisen. Pressa i en vitlöksklyfta. Tillsätt kryddblandningen, vattnet och buljongtärningen. Koka en stund på svag värme tills grönsakerna är färdiga men fasta. Tillsätt knackkorv, tärnad paprika och majskorn. Koka ännu några minuter. Garnera med persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5