Teriyakikyckling och wasabisås

26.5.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Teriyakikyckling och wasabisås

Spetten som penslats med söt teriyakisås blir lätt vidbrända, så vänd dem ofta och grilla på medelhög värme.

Ingredienser

8 portioner
1 800 g inre filé av kyckling
Sås
1 1 dl sojasås
2 0,5 dl rörkristall- eller farinsocker
3 2 tsk riven ingefära
4 2 msk sesamolja
5 2 msk äppelcidervinäger
6 0,5 dl vatten
7 2 tsk majsstärkelse
På ytan
1 3 msk sesamfrö
2 1 - 2 lökar med skaft
Sås
1 3 avokadofrukter
2 1 dl majonnäs
3 4 tsk wasabi
4 2 msk hackad sushi-ingefära (konserv)
5 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 70 g
Protein 26 g 209 g
Fett 19 g 152 g
Kostfibrer 4 g 28 g
Energi kJ 1 302 10417
Energi kcal 311 2490

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät såsingredienserna i kastrullen, koka ett ögonblick. Låt såsen svalna. Skär kycklingköttet i ett par centimeter stora tärningar. Trä kycklingstyckena på bambustickor blötlagda i kallt vatten. Pensla spetten med såsen. Marinera en halv timme. Grilla spetten 15 minuter på medelhög värme; vänd och pensla dem några gånger med såsen. Strö sesamfrö och lök på spetten. Kör avokadoerna till puré. Tillsätt de övriga ingredienserna. Servera till grillspetten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5