Tarte tatin på plommon

27.7.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tarte tatin på plommon

Den klassiska franska äppeltårtan är en avslappnat stilig festdessert.

Ingredienser

8 portioner
1 1 (380 g) rund söt pajdeg (frysvara)
2 6 plommon
3 100 g smör
4 2 dl socker
Dessutom
1 1 burk (150–200 g) crème fraiche
2 1 msk socker
3 2 tsk vaniljsocker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 47 g 379 g
Protein 4 g 31 g
Fett 29 g 233 g
Kostfibrer 3 g 22 g
Energi kJ 1 963 15701
Energi kcal 469 3753

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen enligt anvisningen på för-packningen. Klyv och kärna ur plommonen. Skär plommonen i sex klyftor. Smält smöret i en gjutjärnspanna eller ugnstålig panna. Rör sockret i smöret och låt blandningen karamelliseras på svag värme, ca 10 minuter; rör om då och då. Tillsätt plommonen då sockret har blivit gyllen-brunt och sirapsaktigt, koka dem 5 minuter.

Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen till pannans storlek och tryck den försiktigt över de heta plommonen. Grädda kakan 25 minuter i ugnen. Låt kakan svalna ett ögonblick, stjälp sedan varsamt upp den på en stor tallrik.

Rör sockren i crème fraiche. Servera till tårtan.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5