Tarte Tatin på ananas

24.3.2016
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tarte Tatin på ananas

Den klassiska äppeltårtan Tarte Tatin lagas här med ananaskonserv.

Ingredienser

4 portioner
1 4 bladdegsplattor
2 1 burk (227/137 g) ananasringar
3 50 g smör
4 0,75 dl farinsocker
5 1 skalet av en limefrukt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 33 g 133 g
Protein 2 g 10 g
Fett 26 g 103 g
Kostfibrer 1 g 5 g
Energi kJ 1 561 6243
Energi kcal 373 1492

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Ranskalainen
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degplattorna. Placera tre plattor bredvid varandra, lite omlott. Placera den fjärde nederst på tvären, lite omlott med de andra. Tryck degplattorna till en kvadrat, och kavla ut den till en lite större platta. Runda hörnen med en kniv.
Låt ananasskivorna rinna av. Hetta upp smör och socker i en gjutjärnspanna tills sockret börjar karamelliseras. Ställ pannan åt sidan.
Lägg ananasskivorna i pannan, smaksätt med rivet skal av en omsorgsfullt tvättad limefrukt. Lyft degen på pannan med en brödkavel. Grädda ca 15 minuter i 225 grader. Låt den svalna. Stjälp upp pajen på ett serveringsfat.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5