Tapaspaprikor och citron-ansjovissås

24.4.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tapaspaprikor och citron-ansjovissås

I spanska tapasbarer kallas grillade små paprikor Pimientos de Padron. De små läckerbitarna blir snabbt färdiga på en grill eller i en stekpanna; de serveras med en ansjovissås smaksatt med fräsch citronsaft.

Ingredienser

4 portioner
1 1 påse (200 g) Padron-grillpaprikor
2 3 msk olivolja
3 1 tsk gourmetsalt
4 0,25 tsk (1/4 tsk) grovmalen svartpeppar
Citron-ansjovissås
1 0,5 citron, det rivna skalet
2 1 dl citron, saften
3 0,5 dl vitvinsvinäger
4 0,5 dl socker
5 1 tsk salt
6 2 dl olja
7 1 ask (100 g) ansjovis
8 0,5 dl hackad bladpersilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 63 g
Protein 8 g 31 g
Fett 58 g 233 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 2 574 10297
Energi kcal 615 2461

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred såsen. Riv skalet av en citron och pressa ur saften. Lägg saften, skalet samt ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp. Häll den heta blandningen i en blender. Tillsätt oljan och ansjovisfiléerna, kör blandningen slät. Hacka persiljan och blanda den i såsen

Hetta upp oljan i stekpannan. Lägg paprikorna i pannan, bryn dem hastigt. Vänd och bryn också den andra sidan. Var försiktig, den heta oljan kan stänka.

Låt paprikorna rinna av ett ögonblick, lägg dem i en bunke, krydda med salt och peppar. Servera omedelbart med den varma såsen.

Tips: Såsen är god också till grillad fisk och grönsaker.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5