Tabbouleh på pulled havre

20.4.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Tabbouleh på pulled havre

Den fräscha tabboulehsalladen av couscous och grönsaker får matighet av krispig stekt pulled havre.

Ingredienser

4 portioner
1 1 dl couscous
2 1,5 dl vatten
3 4 msk olja
4 0,5 tsk salt
5 2 vitlöksklyftor
6 1 paket (250 g) pulled havre (smak: kaffir lime, sesame & ginger)
7 2 frilandsgurkor (eller 1/2 gurka)
8 1 rödlök
9 1 ask (250 g) körsbärstomater
10 1 kruka persilja
11 1 kruka mynta
12 0,5 saften av citron
13 1 tsk salt
14 0,75 tsk svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 20 g 79 g
Protein 4 g 16 g
Fett 14 g 57 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 944 3776
Energi kcal 226 903

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vatten, (250 g) pulled havre (smak: kaffir lime, sesame & ginger)

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Afrikkalainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät couscousgrynen i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över couscousgrynen. Tillsätt 2 msk olja och 1/2 tsk salt. Täck bunken tätt med plastfilm och låt couscous svälla i 15 minuter. Rör couscous luftigt med en gaffel.

Hacka vitlöken. Hetta upp 2 msk olja i en panna, fräs pulled havre och vitlöken 2–3 minuter. Rör i couscous.

Tärna gurkorna och löken. Klyv eller klyfta körsbärstomaterna. Hacka örterna. Tillsätt i couscous. Krydda med citronsaft, salt och peppar. Låt det hela ta smak ca 15 minuter.

Text
Foto Mikko Hannula
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5