Ta vara på glöggsäsongen!

15.11.2017
0 betyg
Glögimausteet

När man har fått nog av den traditionella glöggen kan man blanda till en glöggdrink, koka en egen blandning eller modifiera färdig glögg.

Festtomtens glöggskumpa

  • Slå en tesked granatäppelkärnor i ett glas.
  • Fyll glaset till hälften med kylskåpskall vit glögg och fyll sedan upp med mousserande vin.

Granhuggarens chiliglögg

  • Slå en liter traditionell glögg, en kluven chilifrukt och en rejäl bit färsk skivad ingefära i en kastrull.
  • Koka upp blandningen och låt den dra 10 minuter under lock.

Julgummans tranbärsglögg

  • Koka upp en halv liter tranbärssaft med glöggkrydda i en kastrull.
  • Låt blandningen dra en timme under lock. Sila, slå i en halv liter rödvin och värm blandningen.
Text
Photo Istockphoto
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5