Svinnpizza för mellandagarna

19.11.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Svinnpizza för mellandagarna

Laga en god svinnpizza av överbliven julmat. Fyll pizzan med skinka, äpple och blåmögelost eller skapa egna inspirerade smakkombinationer.

Ingredienser

1 stycke
Botten
1 1 dl vatten
2 0,25 paket (¼ pkt) jäst
3 1 msk olja
4 0,5 tsk salt
5 2,5 dl vetemjöl
Sås
1 2 dl smetana eller crème fraiche
2 1 dl riven parmesanost
3 1 tsk senap
4 1 tsk oregano
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) svartpeppar
Fyllning
1 1 dl julskinka i små strimlor
2 1 äpple
3 0,5 dl blåmögelost
4 0,5 dl djupfrysta ärter
5 färsk basilika till garnering

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 136 g
Protein 59 g
Fett 150 g
Kostfibrer 10 g
Energi kJ 8881
Energi kcal 2123

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm vattnet fingervarmt, lös jästen i det. Tillsätt oljan och saltet. Arbeta i mjölet. Ställ degen varmt att jäsa till dubbel storlek (minst 30 minuter).

Värm ugnen till 250 grader. Blanda till dressingen. Stycka fyllningarna.

Kavla degen tunn, lägg den på plåten över bakplåtspapper. Fördela smetana-blandningen och fyllningarna på pizzan. Grädda pizzan frasig i ugn, 15–20 minuter. Strö basilika på.

Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5