Svensk ättikslax

25.11.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Svensk ättikslax

Ingredienser

6 portioner
1 300 g laxfilé
2 1 morot
3 1 rödlök
4 4 krydd- och svartpeppar
5 1 lagerblad
6 3 dl vatten
7 0,5 dl spritättika
8 1 msk salt
9 0,5 dl socker
10 1 kruka dill
Dessutom
1 1 dl majonnäs
2 pepparrot ur tub

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 50 g
Protein 10 g 59 g
Fett 20 g 118 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 1 045 6269
Energi kcal 250 1498

Obs! I beräkningen har inte medtagits: salt

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Mät vatten, ättika, socker, salt och kryddor i en kastrull. Stycka och tillsätt moroten, strimla och tillsätt löken. Koka ett par minuter på svag värme. Skär laxen i tärningar. Lägg tärningarna i spadet och hetta upp, koka inte. Låt laxen och ta smak i kylskåp till nästa dag. Lägg laxtärningarna i en serveringsskål, strö dill över. Servera rätten med majonnäs smaksatt med pepparrot.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5