Svartvinbärspiroger

27.12.2013
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Svartvinbärspiroger

Ingredienser

12 stycken
1 200 g margarin
2 1 dl socker
3 1 ägg
4 3 dl jästbrödsmjöl
5 0,75 dl havrekli
6 1 tsk bakpulver
Fyllning
1 200 g djupfrysta svarta vinbär
2 4 msk socker
3 2 msk potatismjöl

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 24 g 283 g
Protein 3 g 38 g
Fett 11 g 135 g
Kostfibrer 2 g 29 g
Energi kJ 875 10500
Energi kcal 209 2510

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa det mjuka fettet och sockret till skum. Vispa i ägget. Blanda bakpulvret och kliet i mjölet. Rör mjölblandningen i smeten. Slå in degen i folie och låt den stå en halv timme i kylskåp.

Kavla ut degen till en halvcentimetertjock platta på ett mjölat bakbräde. Ta ut runda plattor (diam. ca 8 cm) med en form, t.ex. ett glas.

Tryck ut plattorna utmed bottnen och kanterna av smorda muffinsformar. Blanda de halvtinade bären, sockret och potatismjölet i en bunke. Fördela blandningen i formarna.

Ta ut lite mindre runda plattor (diam. ca 6 cm) som lock. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 20 minuter i 200 grader. Låt pirogerna svalna ett ögonblick innan du tar dem ur formarna.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5