Svartrotssoppa

29.12.2015
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Svartrotssoppa

Ingredienser

4 portioner
1 600 g svartrot
2 200 g mjöliga potatisar
3 0,5 citroner
4 1 liten lök
5 2 tsk olja
6 1,2 l vatten
7 2 grönsaksbuljongtärningar
8 2 dl grädde
9 0,5 tsk timjan
10 nypa salt
11 nypa grovmalen vitpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 100 g
Protein 3 g 13 g
Fett 22 g 86 g
Kostfibrer 12 g 46 g
Energi kJ 1 283 5132
Energi kcal 306 1226

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta, skala och stycka svartrötterna och potatisarna. Doppa de skalade rötterna i vatten med lite ipressad citronsaft, så mörknar de inte.

Skala och hacka löken, fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Koka upp spadet, tillsätt rotsakerna. Koka rotsakerna tills de är helt mjuka.

Tillsätt grädden och krydda. Koka upp soppan och purea den.

 

Tips: Krispig lufttorkad skinka är ett jättegott tilltugg till soppan. Rosta skinkskivorna 5 minuter i ugn i 200 grader.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5