Svamppiroger med ost

20.11.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Svamppiroger med ost

Ingredienser

6 portioner
Deg
1 2 dl vetemjöl
2 1 dl potatisflingor
3 0,5 dl rågkli
4 1 tsk bakpulver
5 nypa salt
6 125 g margarin
7 1 - 2 msk vatten
Fyllning
1 200 g champinjoner
2 4 msk pinjenötter
3 1 tsk timjan
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 burk (120 g) smetana
7 1 ägg
8 2 dl riven ost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 128 g
Protein 14 g 84 g
Fett 35 g 208 g
Kostfibrer 3 g 16 g
Energi kJ 1 888 11326
Energi kcal 451 2707

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Edullinen, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Nyp de torra ingredienserna och margarinet, tillsätt vattnet och rör till en deg. Slå in degen i plastfilm och ställ den i kylskåp. Tillred fyllningen: Ansa och skiva svamparna. Rosta pinjenötterna ett ögonblick i torr panna. Häll dem genast ur pannan. Stek svamparna. Krydda, tillsätt pinjenötterna. Rör i smetana, ägg och riven ost. Dela degen i sex stycken och tryck den över bottnen och kanterna av små portionsformar. Alternativt kan du baka en stor paj (diam. 22 cm.) Nagga degen med en gaffel. Fördela svampblandningen på bottnen. Häll smetana- och ostblandningen över. Grädda 15–25 minuter i 200 graders ugnsvärme, beroende på hur stora formarna är.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5