Svamp- och linssallad

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Svamp- och linssallad

Ingredienser

4 portioner
1 2 dl linser
2 2 msk olivolja
3 1 pressad citron, saften
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 burk (200 g) champinjoner
7 1 äpple
8 1 ask (50 g) rucola

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 22 g 88 g
Protein 11 g 44 g
Fett 8 g 30 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 846 3386
Energi kcal 202 809

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj linserna och koka dem enligt anvisningen på förpackningen. Låt linserna rinna av och lägg dem i en serveringsskål. Smaksätt med olivolja, saften av en halv citron och kryddor.

Ansa och skiva svamparna. Rosta dem lätt i torr panna. Tvätta och skiva äpplet. Stänk resten av citronsaften över äppelskivorna.

Tillsätt svamp, äppelskivor och rucola i skålen med linserna. Blanda försiktigt. Krydda lätt med salt och svartpeppar ur kvarnen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5