Sushiburrito

27.8.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sushiburrito

Sushiburrito – fusion av det mexikanska och japanska köket.

Ingredienser

4 portioner
1 4 plattor nori
Sushiris
1 1,5 dl sushiris
2 2 dl vatten
3 2 tsk risvinäger
4 1 tsk socker
5 0,5 tsk salt
Fyllning
1 1 morot
2 0,5 gurka
3 1 avokado
4 5 msk crème fraîche
5 4 tsk wasabi
Dessutom
1 tonfisk, kallrökt lax, tofu eller färdig kycklingfilé

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 110 g
Protein 4 g 14 g
Fett 12 g 46 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 959 3836
Energi kcal 229 917

Obs! I beräkningen har inte medtagits: plattor nori, tonfisk, kallrökt lax, tofu eller färdig kycklingfilé

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred sushiriset. Skölj riset i kallt vatten tills vattnet hålls klart. Häll riset i en kastrull, tillsätt vattnet. Småkoka 20 minuter under lock. Öppna inte locket och rör inte om i riset under kokningen. Rör om risvinäger, socker och salt i en bunke tills sockret och saltet har lösts helt. Låt riset svalna 5 minuter under lock. Häll riset i en låg bunke och ringla i ättikslösningen. Rör om med skärande rörelser med en träslev
Skala moroten och hyvla den och gurkan i tunna långa strimlor med osthyvel. Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Skär avokadon i skivor.
Blanda till en sås av crème fraîche och wasabikräm. Bre med fuktade händer ut riset jämnt över noriarket; lämna en strimma av den övre kanten fri. lägg morots- och gurkstrimlor, avokado och protein, t.ex. tonfisk, på den nedre kanten. Bre dressing över. Fukta den övre kanten av noriarket med vatten och rulla ihop arket så tätt som möjligt. Svep in rullen i smörpapper och skär den i tu.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5