Superenkla grillrieskor

13.5.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Superenkla grillrieskor

I pannan eller på grillen – bägge sätten är bra! Varmt bröd är gott att dippa och som tilltugg till grillat.

Ingredienser

10 stycken
1 1 dl naturell yoghurt
2 0,5 dl vatten
3 3 dl vetemjöl
4 1 tsk salt
5 0,5 tsk socker
6 0,5 tsk torrjäst
7 1 msk rybsolja
Sås med två slags lökar
1 0,5 dl salladslök och gräslök, hackad
2 1 burk (200 g) gräddfil
3 1 msk söt senap
4 1 msk citronsaft

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 16 g 155 g
Protein 3 g 30 g
Fett 3 g 27 g
Kostfibrer 1 g 7 g
Energi kJ 421 4210
Energi kcal 101 1006

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Rör yoghurten i vattnet. Värm blandningen till lite varmare än fingervarmt (42 grader).
  2. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Arbeta in mjölet i vätskan i några omgångar, tillsätt oljan. Degen får gärna vara rätt lös. Jäs ca 20 minuter under duk i rumstemperatur.
  3. Gör såsen medan degen jäser. Hacka lökarna. Blanda alla ingredienserna till såsen sinsemellan. Låt den vila i kylskåpet medan rieskorna gräddas.
  4. Dela degen i 10 delar. Klappa eller kavla ut degbitarna till rieskor (ca 10 cm).
  5. Grädda rieskorna 2–3 minuter på var sida i olja i en grill eller stekpanna av gjutjärn. Servera med såsen.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5