Superenkel hemlagad glass

25.4.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Superenkel hemlagad glass

Överraska vännerna med hemlagad läcker glass. Här följer recept på tre tjusiga smakvarianter.

Ingredienser

Basmassa
1 5 dl vispgrädde
2 1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
3 2 tsk vaniljsocker
Jordgubbs- och pistaschglass
1 1 portion basmassa
2 5 dl jordgubbar
3 1 dl pistaschnötter (skalade)
4 1 lime
Chili- och salmiakglass
1 1 portion basmassa
2 100 g godis, turkisk peppar eller salmiak
3 1 citron, det rivna skalet
4 0,5 citron, saften
5 0,25 tsk (¼ tsk) chilipulver
Mockarutsglass
1 1 portion basmassa
2 2 msk kakaopulver
3 1,5 msk snabbkaffe
4 2 msk nonpareller till garnering

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 49 g
Protein 28 g
Fett 213 g
Kostfibrer 10 g
Energi kJ 9299
Energi kcal 2223

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (397 g) sötad kondenserad mjölk

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Basglassmassan: Vispa grädden till skum med florsockret. Rör den kondenserade mjölken i skummet. Välj sedan en av de tre smakvarianterna. Av en portion basmassa blir det ca 1,5 liter jordgubbs- och pistaschglass eller ca 1 liter salmiak- eller mockarutsglass.
  2. Jordgubbs- och pistaschglass Mosa jordgubbarna, hacka nötterna. Tvätta en lime, riv skalet och pressa saften. Rör hälften av jordgubbsmoset, nötterna, limeskalet och saften i glassmassan. Häll en del av glassblandningen i en frystålig bunke. Häll jordgubbsmos över i parallella ränder. Tillsätt resten av glassmassan, toppa med jordgubbsmos. Täck med lock och frys glassen minst 4 timmar.
  3. Chili- och salmiakglass: Krossa karamellerna t.ex. i en mortel. Tvätta en citron, riv skalet. Rör karamellkrosset, citronskalet och saften av ½ citron samt chilin i glassmassan. Låt glassen stå minst 4 timmar i frysen.
  4. Mockarutsglass: Rör kakaopulvret och kaffet i glassmassan. Låt glassen stå minst 4 timmar i frysen. Strö nonpareller över de färdiga glassportionerna.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5