Sukulas fyllda kyckling

25.1.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sukulas fyllda kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 hel kyckling
Fyllning
1 1 dl couscous
2 1 lök
3 2 vitlöksklyftor
4 2 tomater
5 0,5 tsk salt
6 0,5 tsk gurkmeja
7 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
8 1 citron, saften
9 1 msk olivolja
10 1 dl färsk mynta
11 0,5 citroner
Till pensling
1 2 dl hönsbuljong
2 100 g smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 70 g
Protein 56 g 222 g
Fett 60 g 240 g
Kostfibrer 2 g 7 g
Energi kJ 3 478 13911
Energi kcal 831 3325

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred couscous enligt anvisningen på förpackningen. Hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i olja. Tärna tomaterna. Tillsätt löken, tomaterna och kryddorna i couscous. Tillsätt citronsaft, olja och hackad mynta. Fyll kycklingen tätt med blandningen. Servera eventuellt överbliven fyllning som varmt tilltugg. Placera en halv citron som "propp". Stek kycklingen 75 minuter i 180 graders ugnsvärme. Hetta upp hönsbuljongen och rör i smöret. Pensla kycklingen ofta under stekningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5