Strömmingslåda

25.9.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Strömmingslåda

Den traditionella strömmings-lådan lockar fram minnen och skapar nya

Ingredienser

6 portioner
1 400 g strömmingsfiléer
2 0,5 dl grovt havssalt
3 1 kg potatis
4 2 lökar
5 1 msk margarin
Äggmjölk
1 3 ägg
2 7 dl helmjölk
3 0,5 tsk malen kryddpeppar
4 0,5 - 1 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 171 g
Protein 20 g 123 g
Fett 14 g 87 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 386 8317
Energi kcal 331 1988

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Torka av fiskarna med hushållspapper. Varva salt och strömming i en bunke. Låt fisken ta smak 2 timmar i kylskåp.

Ställ ugnen på 180 grader. Smörj en ugnsform. Skala och skiva potatisarna och lökarna. Torka saltet av fiskarna. Varva potatis, lök och fisk i formen.

Blanda till äggmjölken, häll den i formen. Tillred lådan 45 minuter i ugnen. Sänk värmen till 160 grader och tillred ytterligare 25–30 minuter, tills potatisen är färdig. Servera med inlagd rödbeta och skakagurka.

Tips: Toppa med 5–6 skivor sidfläsk eller bacon.

Text
Foto Pia Inberg
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5