Strömming i romsås

20.11.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Strömming i romsås

Den här mjukt gräddiga lilla fiskrätten är en kombination av två favoriter: ättikströmming och rommousse. Servera på festbordet med bröd eller potatis.

Ingredienser

8 portioner
1 300 g strömmingsfiléer
Ättikslag
1 2,5 dl vatten
2 0,5 dl spritättika
3 2 tsk socker
4 1 tsk salt
Romsås
1 0,5 - 1 rödlök
2 100 g forellrom (frysvara)
3 1 dl smetana
4 1 dl gräddfil
5 0,5 tsk socker
6 0,5 tsk svartpeppar
7 0,5 tsk salt
Dessutom
1 3 msk hackad gräslök
2 50 g forellrom

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 17 g
Protein 10 g 84 g
Fett 12 g 93 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 654 5231
Energi kcal 156 1250

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina rommen i kylskåp minst 4 timmar innan du börjar laga maten. Låt den vid behov rinna av i en sil i kylskåpet.

Klyv strömmingsfiléerna på längden och flå dem. Blanda till ättikslagen, tillsätt strömmingarna. Marinera strömmingarna i kylskåp, 4 timmar eller tills det genomskinliga fiskköttet blir vitt. Låt strömmingen rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär filéerna i mindre bitar.

Skala och hacka rödlöken. Blanda till dressingen. Tillsätt strömmingen. Marinera minst 2 timmar. Garnera med avrunnen rom och hackad gräslök.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5