Stroganoff av gris och rödbeta

21.7.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stroganoff av gris och rödbeta

Ingredienser

4 portioner
1 400 g griskött i strimlor
2 1 msk smör
3 1 msk olja
4 0,5 tsk svartpeppar
5 2 hackade vitlöksklyftor
6 1 hackad lök
7 1 msk tomatpuré
8 1 msk senap
9 4 dl vatten
10 1 köttbuljongtärning
11 3 kokta rödbetor
12 125 g smetana
13 1 tärnad saltgurka
14 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 29 g
Protein 20 g 81 g
Fett 37 g 147 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 829 7317
Energi kcal 437 1749

Receptinformation

Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttstrimlorna i två omgångar i het fettblandning. Krydda med peppar, lägg i en kastrull. Skölj ur pannan med vatten, häll vätskan över köttet. Fräs lökarna utan att bryna, tillsätt tomatpuré och senap. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningen, hetta upp och häll över köttet. Tillred på svag värme tills köttet är helt mört. Riv rödbetorna och tillsätt dem och smetanan i den nästan färdiga rätten.  Smaka av. Tillsätt slutligen den tärnade saltgurkan. Hacka persiljan, strö över rätten.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5