Stout-chokladtårta

17.1.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stout-chokladtårta

Degvätskan i den här chokladtårtan är öl, en aromatisk stout, som också smakar gott till den färdiga tårtan.

Ingredienser

9 portioner
1 200 g smör
2 200 g mörk choklad
3 2 dl socker
4 4 ägg
5 2 dl öl av stouttyp
6 1,5 dl vetemjöl
7 0,5 dl kakaopulver
Dessutom
1 en klick smör
2 florsocker
3 2 dl vispgrädde
4 2 msk socker

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 46 g 414 g
Protein 8 g 69 g
Fett 37 g 330 g
Kostfibrer 2 g 14 g
Energi kJ 2 297 20672
Energi kcal 549 4941

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj en tårt- eller pajform (diameter 24 cm).

Smält smöret och chokladen i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt blandningen svalna något. Tillsätt sockret. Vispa i äggen och ölet.

Sikta slutligen i vetemjölet och kakaopulvret, rör smeten jämn.

Häll smeten i formen och grädda 28–30 minuter i 180 graders ugnsvärme. Tårtan behöver inte vara helt genomgräddad.

Låt tårtan svalna och låt den vila i kylskåp minst 4 timmar, helst till följande dag.

Pudra ytan med florsocker och servera tårtan med rätt löst vispad grädde smaksatt med socker.

Text
Foto Päivi Ristell
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5