Stone’s ostburger

17.1.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stone’s ostburger

Köksmästare Kader Zaitri på Gastropub Stone’s i Helsingfors avslöjar hemligheterna bakom den populära ostburgaren. Pröva hemma!

Ingredienser

4 portioner
1 700 g malet nötkött
2 1 tsk salt
3 2 tsk socker
4 0,75 tsk (¾ tsk) svartpeppar
5 4 hamburgarsemlor
6 0,5 dl majonnäs
7 0,5 issallat
8 1 paket (150 g) skivad cheddarost
9 skivor av tomat
10 skivor av inlagd gurka
Lökningarna
1 1 - 2 lökar
2 0,5 dl öl
3 1 mineralvatten
4 0,75 dl majsstärkelse (Maizena)
5 1 dl vetemjöl
6 0,5 tsk salt
7 1 äggvita
8 0,5 l rybsolja till fritering

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 50 g 199 g
Protein 51 g 204 g
Fett 78 g 313 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 4 632 18528
Energi kcal 1 107 4428

Obs! I beräkningen har inte medtagits: skivor av tomat, skivor av inlagd gurka

Receptinformation

Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Blanda i saltet, sockret och svartpepparn. Låt köttet stå och ta smak.

Skala löken, skär den i 1 cm tjocka skivor och dela skivorna i ringar. Blanda öl, mineralvatten, mjöl och salt i en bunke. Vispa vitan i en skild bunke och vänd skummet i smeten.

Hetta upp oljan till 170 grader i kastrullen. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera i oljan tills ringarna har fått färg.

Forma köttet till biffar och stek dem några minuter på bägge sidorna i het panna. Placera ostskivorna på biffarna mot slutet av stektiden. Rosta hastigt semlorna.

Bygg upp burgarna. Kör slutligen stickorna i locken och trä lökringarna på stickorna.

Hitburgarens tre hemligheter:

  1. Lökringarna hålls krispiga på sina stickor på burgarnas lock.
  2. Den saftiga rejäla biffen får förbli rosa i mitten.
  3. Osten smakar bäst då den smälter på den heta biffen.
Text
Foto Satu Kemppainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5