Stirrtårta

10.9.2018
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stirrtårta

Garnera den hemskt goda halloweentårtan med kexögon och bjud hem kompisarna på Arga leken.

Ingredienser

12 bitar
1 10 mörka fyllda kex
2 4 ägg
3 1,5 dl socker
4 1,75 dl (1 ¾ dl) vetemjöl
5 1 tsk bakpulver
6 1 tsk vaniljsocker
Fukta med
1 1 dl mjölk
2 1 tsk vaniljsocker
Fyllning och garnering
1 1 burk (2 dl) vispgrädde
2 2 burkar (à 200 g) citronkvarg
3 1,5 dl hallonsylt
Dessutom
1 10 runda salmiakkarameller

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 31 g 376 g
Protein 4 g 50 g
Fett 9 g 112 g
Kostfibrer 0 g 6 g
Energi kJ 952 11419
Energi kcal 227 2729

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (à 200 g) citronkvarg

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform (18–20 cm).
  • Lossa varsamt kexhalvorna från varandra så, att fyllningen sitter kvar på den ena halvan. Ta halvorna med fyllning åt sidan för garneringen. Lägg resten i en plastpåse och krossa dem t.ex. med en brödkavel.
  • Vispa äggen och sockret till skum. Blanda kexsmulor, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Vänd blandningen varsamt i ägg- och sockerskummet. Häll i formen och grädda på nedre falsen ca 30 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
  • Låt tårtan svalna ca 15 minuter i formen. Ta ut bottnen ur formen, låt den svalna.
  • Vispa grädden. Rör kvargen i skummet. Skär tårtbottnen i tre plattor. Blanda till fuktningsvätskan av mjölk och vaniljsocker. Fukta den understa bottnen. Bre hälften av sylten och ¼ av kvarggrädden på bottnen. Upprepa med mellanbottnen. Lägg på locket och glasera tårtan. Täck med en kupa och låt den vila minst 3 timmar i kylskåp.
  • Tryck salmiakkaramellerna i kexens fyllning och placera kexen på tårtans kanter och övre yta.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5