Stifado

25.1.2017
22 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stifado

Stifado, en grekisk köttgryta, ska koka länge.

Ingredienser

8 portioner
1 3 paket (1,2 kg) stek av nöt i tärningar
2 4 lök
3 6 vitlöksklyftor
4 4 msk olivolja
5 6 dl vatten
6 1 köttbuljongtärning
7 1 burk (400 g) krossade tomater
8 1 msk rödvinsvinäger
9 2 msk tomatpuré
10 1 kanelstång
11 2 tsk salt
12 1 msk farinsocker
13 1 tsk svartpeppar
14 2 tsk rosmarin
15 2 lagerblad
16 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 49 g
Protein 30 g 239 g
Fett 20 g 159 g
Kostfibrer 1 g 10 g
Energi kJ 1 350 10800
Energi kcal 323 2581

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Kreikkalainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Bryn köttet i olja i tre omgångar i en gryta eller panna. Koka upp vattnet med tärningen. Lägg köttet i en gryta eller ugnsform. Häll i spadet och de pressade vitlöksklyftorna, tomatkrosset och -purén samt kryddorna. Rör om, tillred rätten 2 timmar under lock i 200 grader. Tillsätt de skalade och klyftade lökarna i grytan. Koka ytterligare ca en timme. Strö persilja över.

 

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5