Stekta sikfiléer, morots- och purjolöksgratäng och potatismos med dillsmör

23.10.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stekta sikfiléer, morots- och purjolöksgratäng och potatismos med dillsmör

En lätt fräst färsk grönsaksblandning, potatismos med dillsmör och frasiga stekta sikfiléer är snabbmat som allra bäst.

Ingredienser

2 portioner
1 1 ask Carrot & Leek grönsaksblandning
2 300 g benfri sikfilé
3 smör och olja till stekning
4 nypa nypa flingsalt
5 grovmalen svartpeppar
Dessutom
1 4 dl potatismos
2 2 msk smör
3 1 msk hackad dill
4 lime/citron i klyftor

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 21 g 42 g
Protein 28 g 57 g
Fett 23 g 46 g
Kostfibrer 2 g 4 g
Energi kJ 1 708 3417
Energi kcal 408 817

Obs! I beräkningen har inte medtagits: Carrot & Leek grönsaksblandning, smör och olja till stekning

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton
Ruokatyypit Kalaruoat
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Fräs grönsaksblandningen i olja i en panna, tills den är färdig. Stek sikfiléerna i smör och olja i en annan panna. Krydda med salt och peppar.
  • Smält smöret och rör i dillen. Klicka hett mos och dillsmör på tallrikar. Tillsätt fisk, grönsaker och citrusklyftor.
Text
Foto Reetta Pasanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5