Stekt lax med mandarinsalsa

27.2.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stekt lax med mandarinsalsa

Skär laxskivorna på nytt vis, i trianglar. Laga en fräsch salsa med färska mandariner som tilltugg. Pröva salsan också till grillad fisk eller grillat kött.

Ingredienser

4 portioner
1 700 - 800 g laxfilé
2 1 tsk salt
3 1 tsk grovmalen svartpeppar
Salsa
1 3 - 4 mandariner
2 1 rödlök
3 100 g körsbärs- eller miniplommontomater
4 1 liten chili
5 0,5 kruka koriander
6 1 tsk färsk riven ingefära
7 1 lime
8 0,3 tsk salt
9 0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 8 g 31 g
Protein 36 g 143 g
Fett 26 g 103 g
Kostfibrer 2 g 8 g
Energi kJ 1 701 6804
Energi kcal 406 1626

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Ta bort alla ben. Skär laxen i triangelformade portionsbitar. Placera plattorna på ett ark bakplåtspapper på en plåt. Krydda ytan med salt och peppar. Stek ca 10 minuter i 200 grader.

Tillred salsan. Skala och stycka mandarinerna i ca centimeterstora tärningar. Skala och tärna löken. Stycka tomaterna. Tärna chilin. Ta bort fröna ur chilifrukten. Hacka koriandern, riv ingefäran. Pressa saften ur limefrukten. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Krydda med salt och peppar.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5