Stänger av bondböna

24.8.2016
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Stänger av bondböna

Tillred grönsaksstängerna antingen i panna eller penslade med olja i ugn.

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (250 g) preparat av bondböna (Härkis)
2 1 dl vatten
3 2 ägg
4 0,75 dl ströbröd
5 1 lök
6 2 vitlöksklyftor
7 1 tsk koriander
8 1,5 tsk spiskummin
9 1 tsk paprikapulver
10 0,5 tsk svartpeppar
11 0,25 tsk gurkmeja
12 1 tsk salt
13 2 msk tomatpuré
14 1 msk olja
15 3 msk hackad persilja eller koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 9 g 35 g
Protein 5 g 20 g
Fett 6 g 25 g
Kostfibrer 1 g 3 g
Energi kJ 465 1860
Energi kcal 111 445

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) preparat av bondböna (Härkis)

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg Härkis, vattnet, äggen och ströbrödet i en matberedare eller mixer. Kör till en slät massa. Hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt löken, pressa i vitlöken. Fräs ett ögonblick, tillsätt kryddorna och purén. Hetta upp en minut under omröring. Tillsätt lökblandningen i massan. Låt den vila en stund. Forma 12 stänger av massan. Stek stängerna 4 minuter i olja ca 4 minuter eller tills är färdiga och vackert bruna. Servera med en sallad, chilisås och yoghurt.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5