Spökmaränger

26.9.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Spökmaränger

De blodiga halloweenspökena är gjorda av maräng och lingon.

Ingredienser

18 stycken
1 5 äggvitor
2 3,5 dl socker
3 1 tsk vaniljsocker
4 0,25 tsk (¼ tsk) salt
Garnering
1 1 dl djupfrysta lingon
2 50 g choklad

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 18 g 329 g
Protein 1 g 22 g
Fett 1 g 15 g
Kostfibrer 0 g 3 g
Energi kJ 363 6529
Energi kcal 87 1560

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Jälkiruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg äggvitorna i en torr bunke.

Rör samman sockren i en annan bunke. Vispa vitorna i blender eller med elvisp på låg effekt 2–3 minuter, tills blandningen bubblar. Fortsätt sedan vispa på full effekt 5–10 minuter, tills skummet blir styvt och håller formen. Tillsätt sockret i några omgångar under kraftig vispning; vispa tills blandningen inte längre känns grynig. Tillsätt slutligen saltet.

Värm ugnen till 150 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg skummet i en spritspåse och spritsa ca 10 cm höga spöken. Lägg marängerna i ugnen, sänk värmen till 100 grader och grädda 30 minuter.

Tina bären i mikrovågsugn, purea dem och låt dem rinna av i en finmaskig sil. Pensla marängerna tunt med "blod". Grädda 10–15 minuter. Marängen är färdig då den lossnar från bakplåtspapperet.

Bryt chokladen i en liten tillslutbar påse och smält den i mikrovågsugn; kör 10 sekunder åt gången. Skär ett litet hål i påsen, spritsa ögon och mun på de avsvalnade marängerna.

Text
Foto Pia Inberg
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5