Spett med kykclingbullar och en enkel dippsås

27.3.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Spett med kykclingbullar och en enkel dippsås

Gör världens snabbaste bullspett av färdiga kycklingbullar.

Ingredienser

4 portioner
1 2 påsar (800 g) kycklingbullar
2 2 apelsiner
3 1 burk (227/137 g) ananasringar
4 1 paprika
Dippsås
1 1 burk (200 g) gräddfil
2 1 vitlöksklyfta
3 2 msk ketchup
4 0,5 tsk salt
Dessutom
1 8 spett av trä

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 42 g 166 g
Protein 34 g 135 g
Fett 21 g 83 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 2 062 8247
Energi kcal 493 1971

Receptinformation

Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg spetten i blöt i vatten. Värm ugnen till 220 grader.

Tillred dippen. Pressa vitlöken I gräddfilen. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör såsen jämn och ställ de I kylskåp.

Tvätta en apelsin och skär den oskalad i tunna skivor. Hacka ananasringarna. Tvätta och strimla paprikan. Trä ingredienserna turvis på spetten. Placera spetten på bakplåtspapper på en plat och stek ca 20 minuter i ugn. Servera spetten till dippsåsen.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5