Spenatgratänger med ägg

21.7.2015
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Spenatgratänger med ägg

Ingredienser

4 portioner
1 50 g salami eller medvurst
2 250 g färsk spenat
3 1 lök
4 0,5 msk olja
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk svartpeppar
7 0,5 dl grädde
8 4 msk riven ost
9 4 ägg

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 2 g 6 g
Protein 12 g 50 g
Fett 18 g 73 g
Kostfibrer 1 g 4 g
Energi kJ 920 3680
Energi kcal 220 880

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj fyra portionsformar eller en större form. Hacka medvursten/salamin rätt fint.  Förväll spenaten en minut. Kyl den i ett durkslag i rinnande kallt vatten. Pressa vätskan ur bladen. Hacka löken och fräs den mjuk i olja i en panna. Fördela spenaten och löken i formarna. Krydda med salt och peppar, häll i grädden. Strö hackad korv och riven ost i formarna. Gör en liten fördjupning i varje form, häll ett ägg i var och en. Krydda äggen med salt och peppar. Tillred i 190 grader tills vitorna nätt och jämnt har koagulerat. Gulan får gärna förbli rinnande.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5